torsdag 25. september 2008


Carlos Ruiz Zafón

Carlos Ruiz Zafón født i
25. september 1964 i Barcelona, Spania er en spansk forfatter.
Carlos Ruiz Zafón har studert informasjonsvitenskap og arbeidet i et media(PR)-byrå i Barcelona, før han i i
1994 ble forfatter på heltid og flyttet til Los Angeles i USA. I tillegg til sitt forfatterskap skriver han manus for film og arbeider som journalist for de spanske avisene El Pais og La Vanguardia.


Hans første roman, El príncipe de la niebla som da ble skrevet
1993 tittel Tåkeprinsen på norskJ, enda ikke gitt ut på norsk vant ham Edebé-prisen med for skjønnlitteratur for unge voksne. Ruiz Zafóns kritikerroste(Bra kommentarer:P) roman Vindens skygge altså hans første «voksenroman», gjorde ham verdensberømt, det er da ikke så rart. Den ble oversatt til mer enn 30 språk, utgitt i 50 land og solgt i mer enn ti millioner eksemplarer, hvor bare en million ble gitt ut i Spania!. I Norge solgte den i over 200 000 eksemplarer.


Vindens Skygge<3

Jeg har lest denne boken selv og syntes at dette var den beste boken jeg noen sinne har lest siden den inneholder så mye! Historier i historien, følser, kjærlighet, alt en bok skal handle om! Denne boken er kanskje litt tung lest så dermed skal man ha et bra ordforråd hvis man skal forstå denne eksremt bra boken! Selv om dette er en voksen bok syntes jeg alle ungdom skal lese denne. Jo lenger du kommer inn i boken, kommer du deg du deg aldri bort!

Ingen kommentarer: